zondag 23 september 2018

Overpelt: Open Monumentendag op zondag 10 september (4 september 2017)

Overpelt zet tijdens Open Monumentendag, op zondag 10 september, de focus op de wijk Overpelt-Fabriek. Aan de hand van een wandeling door de wijk met enkele verhalen over het dagelijkse leven leer je de wijk en haar verleden beter kennen. Tegelijk krijg je meer info over de grote projecten die de komende jaren in Overpelt-Fabriek op stapel staan.

Overpelt doet tijdens Open Monumentendag eveneens mee aan het provinciale project Dit zien wij rond Wereldoorlog I. In Lindel-Hoeven staat de Sint-Corneliuskerk open en krijg je meer uitleg over de oude kerk die vroeger in Lindel-hoeven stond.

De organisatie van Open Monumentendag verloopt in samenwerking met het Genootschap voor Geschiedenis en Volkskunde Overpelt en Nyrstar. Start en aankomst van de wandeling zijn voorzien aan het Casino in de Fabrieksstraat. Daar kan je nadien proeven van allerlei lekkers en is er ook kinderanimatie voorzien. Starten kan tussen 14 uur en 17 uur.

Nog in het kader van Open Monumentendag is de Sint-Corneliuskerk van Lindel-Hoeven geopend.Bekijk alle artikels uit Overpelt