zondag 22 juli 2018

Overpelt: Cafetaria van sportcentrum geopend (4 september 2017)

De cafetaria van sportcentrum De Bemvoort in Overpelt werd afgelopen maanden volledig gerenoveerd. De laatste jaren deed de gemeente grote inspanningen om de sportinfrastructuur in de Jeugdlaan te moderniseren, de energiefactuur te reduceren en het comfort voor de sporter te verhogen. Als sluitstuk werd de cafetaria aangepakt.

De modernisering is veel meer geworden dan zomaar wat nieuwe meubels zetten. De ruimte werd volledig gestript. Er werden nieuwe technieken geïnstalleerd voor elektriciteit en klimaatbeheersing. De vloer, die er al vanaf het begin in 1977 lag, werd vernieuwd. Er kwamen nieuwe tafels en een compleet nieuwe toog. Er is een nieuwe speelhoek voor de kleintjes. Twee fotowanden sieren de muren: eentje met de Overpeltse beroemdheden in de sport en eentje met een collage van alle sporttakken die in het sportcentrum beoefend worden. In totaal gaat het om een investering van bijna 250 000 euro.

Schepen Ann Van Dorpe: "Ons sportcentrum De Bemvoort is sinds jaar en dag de drukst bezochte ontmoetingsplaats van Overpelt. Al die sporters en supporters verdienen een uitstekende accommodatie, van kleedkamer tot cafetaria."
Bekijk alle artikels uit Overpelt