donderdag 20 september 2018

Overpelt: Jury kiest beste foto's (19 juni 2017)

Nog tot eind augustus kan je in het centrum van Overpelt de fototentoonstelling Lens op de Mens bezichtigen. Op een parcours van ongeveer 2,5 km worden een 500-tal foto’s van fotografen uit meer dan 20 landen uit alle
continenten van de wereld in het straatbeeld getoond. Het thema van het festival Lens op de Mens toont het menselijk portret in al zijn facetten.

De jury heeft al een keuze gemaakt. In de categorie professionele fotografen gaat het goud naar een foto van de Iraanse fotograaf Sadegh Souri. Verder zijn er ereprijzen voor Anna Ajtner (zilver), Ken Pimontel (brons) en, Michèle Francken, Jürgen De Witte en Paul Gheyle, Jos Verhoogen en Joydeep Mukherjee (allen een eervolle vermelding). In de categorie amateurfotografen is de hoofdprijs weggelegd voor Marc Apers. In deze categorie zijn de ereplaatsen voor Mieke de Haas (zilver), Brigitte Van der Voorde (brons) en Alain Carette, Hendrik Geuns, Raf Van Daele, Dennis Van Lingen en Edgard Voets (eervolle vermelding). Didier de Daniloff kreeg de prijs voor de meest creatieve fotografie, Stéphanie Smeets werd verkozen tot meest beloftevolle jonge fotograaf.

De komende maanden kunnen alle bezoekers aan het fotofestival hun eigen voorkeur uitbrengen voor de publieksprijs. Een deelnameformulier ligt klaar aan de onthaalbalie van CC Palethe. De winnaar van de publieksprijs wordt eind augustus bekend gemaakt tijdens het slotevent van het Internationaal fotofestival.


Bekijk alle artikels uit Overpelt