info@limburgnieuws.be

zondag 7 juni 2020

Oudsbergen: Twee mondmaskers voor elke inwoner en extra ondersteuning (28 april 2020)

De gemeente Oudsbergen maakt 250.000 euro vrij in de strijd tegen corona. Vorige week werden er al 52.000 mondmaskers besteld om onder de inwoners te verdelen. "Bij Think Pink hebben we al 27.000 herbruikbare mondmaskers besteld voor onze burgers. We hopen dat deze mondmaskers ook effectief geleverd kunnen worden, want momenteel is er een echte race naar mondmaskers. Om zeker te zijn hebben we via onze brandweerzone nog 25.000 maskers extra besteld. In deze laatste kunnen ook de filters van de federale overheid ingebracht worden", zegt burgemeester Lode Ceyssens.

"Bovendien gaat de opbrengst van de mondmaskers die we Think Pink hebben besteld naar het goede doel, namelijk de strijd tegen borstkanker. We hopen deze mondmaskers over enkele weken onder onze inwoners te verdelen. Verder hebben we ons ook aangesloten bij het initiatief van de provincie om nog bijkomende mondmaskers te kopen."

Naast de zoektocht naar mondmaskers, zet het gemeentebestuur zich op negen verschillende domeinen in om inwoners, zorgverleners, ondernemingen, verenigingen en medewerkers te ondersteunen. Dat maakt het duidelijk met een infographic die aan de gemeenteraadsleden werd voorgesteld.

"Onze huisartsen kunnen gebruik maken van een busje met chauffeur om hun persoonlijke bescherming te garanderen tijdens de huisbezoeken en de bijhorende verplaatsingen. Huisartsen kunnen hun beschermende kledij in het busje aantrekken." In het busje werd een scherm in plexiglas voorzien.

Voor ondernemers en verenigingen is er een extra duwtje in de rug. "We gaven een toelage aan Unizo Oudsbergen om een digitaal platform voor de Oudsbergse ondernemers te bouwen. Op die website kunnen de Oudsbergse handelaars zich registreren en aangeven hoe men bij hen kan bestellen."

De uitbaters van horeca-infrastructuur in onze gemeentelijke gebouwen hoeven geen huur te betalen.

Ook verenigingen die van ons huren hoeven tijdelijk geen huur te betalen. Renteloze leningen die we met verenigingen hebben afgesloten kunnen later betaald worden.Bekijk alle artikels uit Oudsbergen