info@limburgnieuws.be

zondag 7 juni 2020

Oudsbergen: Investeerder haakt af: Geen zwembad in sportzone Meeuwen (28 april 2020)

Er komt geen zwembad in de sportzone te Meeuwen. De investeerder haakt af omwille van financiële redenen. Een jaar geleden waren er plannen voor een zwembad van 20 meter bij 6 meter en een watergewenningsbad van 5 meter bij 4 meter.

De ontbinding van de overeenkomst stond maandagavond op de agenda van de gemeenteraad.

Raadslid Jan Schonkeren (Open Oudsbergen) stelt zich heel wat vragen over de werkwijze van deze overeenkomst. "Een jaar geleden is er een overeenkomst opgesteld tussen de initiatiefnemer en de gemeente Oudsbergen. Een jaar later blijkt dat het project financieel niet haalbaar is. Maar we zien in het dossier geen enkel bewijs dat de initiatiefnemer nu geen geld krijgt van de bank. Jullie geloven hem gewoon op zijn woord. Bijkomend is de grond een jaar lang van de markt verdwenen. Dit is geen goede manier van werken", reageerde Schonkeren van oppositiepartij Open Oudsbergen.

"Er lag wel degelijk een realistisch financieel plan op tafel", reageerde schepen Ilse Wevers (CD&V). "Er zijn weinig gelijkaardige projecten." Maar uiteindelijk lukt het financieel niet. "Om juridische stappen te vermijden hebben we beslist om de overeenkomst in onderling overleg te ontbinden. We zoeken verder naar andere partners voor de sportzone. Het project van de judo blijft behouden."

Schepen Kurt Plessers (CD&V): "Ik was heel blij met de projecten van privépartners. Maar we stellen ook vast dat investeren in sport niet altijd winstgevend is. We kiezen er nu voor om dit dossier niet op de spits te drijven, dat zou alles blokkeren. We willen andere initiatiefnemers kansen geven."


Bekijk alle artikels uit Oudsbergen