info@limburgnieuws.be

vrijdag 3 april 2020

Opglabbeek: Grote bouwwerken op terrein Natuurhulpcentrum Opglabbeek (13 juni 2019)

Eind mei verschenen de bestelwagens van de firma's Jacky Knoops (grondwerken), Mathieu Gijbels (bouwwerken) en Jos Eerdekens (industrievloeren) op de terreinen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "En dat wil zeggen dat we weer aan het bouwen zijn", zegt Sil Janssen. "We beginnen immers met fase 1 van onze grote uitbreiding."

"Kostprijs voor deze eerste uitbreiding zal ongeveer 150.000 euro bedragen en het grootste deel hiervan kunnen we betalen dankzij een erfenis die we onlangs mochten ontvangen en de sponsoring van drie bedrijven uit Opglabbeek: Mathieu Gijbels, Jos Eerdekens en Jacky Knoops. Het resultaat zal te bewonderen zijn op onze opendeurdagen de eerste drie zondagen van september."

"Tegelijkertijd werken we, achter de schermen, aan fase 2 van onze grote uitbreiding. Want vanaf januari 2020 nemen we immers een deel van de terreinen van de naastgelegen gemeentelijke technische dienst in gebruik. Hierop komt een supergrote, ronde vliegkooi en meerdere grote verblijven voor eekhoorns, dassen, roofvogels en andere inheemse dieren. Deze uitbreiding is broodnodig want 80% van onze patiënten zijn nog altijd inheemse dieren en die hebben grote uitwenkooien nodig voor een succesvolle revalidatie."

Fase 3 zal gestart worden in het najaar van 2021. "Dan zullen de oude gebouwen van de gemeentelijke technische dienst gesloopt worden en zullen we beginnen met de constructie van twee nieuwe gebouwen: één bezoekersgebouw en één gebouw voor de gespecialiseerde opvang van exotische dieren."Bekijk alle artikels uit Opglabbeek