www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

maandag 25 maart 2019

Opglabbeek: 40 nieuwe straatnamen voor Oudsbergen (21 november 2017)

De gemeentelijke adviesraden hebben positief advies gegeven over 40 nieuwe straatnamen in Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek. Die namen werden door de inwoners zelf gekozen. Vanaf 2019 gaan de nieuwe namen in. In Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek hebben 40 straten dezelfde of een zeer gelijkaardige naam. Omdat de postcodes behouden blijven, is het toegelaten om dezelfde straatnamen te hebben. Maar bpost en de veiligheidsdiensten adviseren om de dubbele straatnamen te wijzigen. Je wil natuurlijk niet meemaken dat een ziekenwagen in een noodgeval in de verkeerde deelgemeente staat.

Om verwarring te vermijden, beslisten de gemeentebesturen om de straat waarin het minste gezinnen wonen van naam te laten veranderen. De bewoners van die straten mochten hun nieuwe naam zelf kiezen.

In slechts twee straten was niet meteen een winnaar gekend. De stemming in de Hoekstraat in Meeuwen-Gruitrode draaide uit op een ex aequo. Daar koos de cultuurraad uiteindelijk voor Beunisstraat. De bewoners van de Hoevestraat in Meeuwen wilden graag dat de Weidestraat werd doorgetrokken, maar dat bleek praktisch geen goed idee. Daar werd met de Kriekenbergstraat voor de nummer twee gekozen. In alle andere straten kon de eerste keuze van de inwoners gevolgd worden.

In totaal krijgt een 1000-tal inwoners een nieuwe straatnaam.

De veertig nieuwe straatnamen zijn:


Bekijk alle artikels uit Opglabbeek