zondag 22 juli 2018

Opglabbeek: Nieuwbouw sanitair Wilhelm Tell feestelijk geopend (20 juli 2017)

De familiecamping van recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek is uitgerust met een moderne nieuwbouw. Het sanitair gebouw werd donderdag 20 juli officieel geopend in aanwezigheid van minister Ben Weyts, gedeputeerde Igor Philtjens, burgemeester Benny Spreeuwers en bestuurders Lode Nulmans en Helga Roex van Wilhelm Tell. Het gebouw heeft alle comfort in huis. Aan de nieuwbouw hangt een prijskaartje van 500.000 euro. Toerisme Vlaanderen investeerde 178.000 euro in de nieuwbouw.

"Dankzij deze gerichte steun kunnen wij onze camping gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek. Naast de toiletten, wastafels en douches hebben we ook geïnvesteerd in extra comfort met zelfs ontspannende ligbaden met jacuzzi voor de hele familie", vertelt Lode Nulmans van Wilhelm Tell.

"Waar ouders vroeger hun kids in een te klein hokje moesten omkleden, hebben we geïnvesteerd in grote gezinsbadkamers, verlaagde wasbakken en toiletten, speelse douches."

Het gebouw is zeer gezinsvriendelijk en toegankelijk, ook voor mensen met een beperking. Lode: "Ook een kindvriendelijk gebouw met leuke figuurtjes. In de kinderdouches komt het water uit een aapje en wasbeertje. Met de vorige realisaties van de speeltuin en de veranda aan het waterparadijs, is deze investering een versterking van het al zeer kindvriendelijke product dat we hadden." Wilhelm Tell investeerde de voorbije jaren liefst 1,5 miljoen euro.

Gedeputeerde Igor Philtjens: "Een zeer ondernemende familie. Zij zorgen ervoor dat de Limburgse gastvrijheid voor iedereen toegankelijk is en die dag in dag uit bijdragen aan de welvaart én het welzijn van de Limburgers."

Minister Ben Weyts: "Toerisme is economie en jobs. Wat men hier doet is investeren in toegankelijkheid en investeren in comfort voor alle toeristen."

Burgemeester Benny Spreeuwers: "De familie Nulmans heeft de voorbije jaren al fors geïnvesteerd om toeristen zo aangenaam mogelijk te ontvangen en ze te laten genieten van hun vakantie of daguitstap. Deze nieuwbouw is opnieuw een extra troef voor de vele vakantiegangers die naar Wilhelm Tell afzakken. De camping is met de nieuwbouw zeer hedendaags uitgerust. Alle comfort is hier aanwezig voor een fijne een aangename vakantie."


Bekijk alle artikels uit Opglabbeek