info@limburgnieuws.be

zondag 7 juni 2020

Op-stap-in-limburg: Bokrijk laat bezoekers gratis genieten van museumwandelpark (18 mei 2020)

Bokrijk zal binnen afzienbare tijd weer opengaan voor publiek. De heropening van het park zal stapsgewijs gebeuren, met maximale aandacht voor veiligheid en hygiëne. De wandel- en fietsroutes, Fietsen door het Water en de recreatieve visvijver zijn momenteel al toegankelijk. Vanaf maandag 18 mei zal ook het Openluchtmuseum dagelijks de deuren openen van 11 u. tot 18 u. - voor Bokrijkabonnees vanaf 10 u.- nu hier van overheidswege formeel groen licht voor gegeven is.

Dit in eerste instantie gratis en als museumwandelpark, de historische monumenten blijven noodgedwongen nog even dicht. De capaciteit in het museum is beperkt tot maximum 1000 bezoekers. Via een online druktebarometer kan je dit vanaf maandag van thuis uit en ter plaatse volgen. "In een volgende fase, ten laatste tegen begin juli, willen we zeker de succesvolle Bruegelexpo heropenen. We hopen dat tegen dan ook de Openluchtspeeltuin weer open kan.” Het Infocenter en de twee autoparkings zullen eveneens vanaf 18 mei weer geopend zijn. Alle evenementen en groepsbezoeken tot en met 31 augustus zijn geschrapt. Om die reden zijn ook autobussen niet toegelaten."

Op enkele plekken in het museum is het wel mogelijk om tijdens je bezoek drankjes of eten af te halen. Het gaat dan om producten uit de streek zoals smakelijke zuurdesemboterhammen met beleg, lokaal gebrande koffie, Limburgse vlaaien, aardbeien uit Sint-Truiden, croques met Maeseyker kaas en Halense hesp of ambachtelijk schepijs gemaakt door jongeren met een niet-aangeboren hersenletsel van Heide Atelier, in samenwerking met de organisatie Mané in Maasmechelen.

INFO
Vanaf maandag 18 mei:
Openingsuren Openluchtmuseum
Elke dag van 11 u. - 18 u. gratis toegankelijk als museumwandelpark tot heropstart museale werking.
Tussen 10 u. en 11 u. krijgen abonnees exclusief toegang op vertoon van hun abonnement 2020.
Opgelet: het is aan te raden om vooraf de beschikbare capaciteit te checken via de druktebarometer op http://www.bokrijk.be. Gelijktijdig worden maximum 1000 bezoekers toegelaten.Het welzijn van de bezoekers en van het personeel komt uiteraard op de eerste plaats. Daarom zijn in het hele park een aantal aanpassingen uitgevoerd om de heropening op een veilige manier te laten verlopen. Zo zijn de openbare toiletgebouwen inmiddels uitgerust met kranen en zeepverdelers die je contactloos kan bedienen. Er is ook permanent poetspersoneel aanwezig in elke sanitaire ruimte. Op centrale plaatsen in het park staan overzichtsborden met richtlijnen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De aanbevelingen rond afstand houden en verhoogde hygiëne blijven uiteraard gelden. Picknicken is om die reden niet toegelaten. Ook de zitbanken in het park zijn voorlopig enkel voorbehouden voor mensen die minder mobiel zijn. Het personeel krijgt het nodige beschermingsmateriaal. Er wordt ook toegezien op een goede naleving van alle maatregelen.

Bekijk alle artikels uit Op-stap-in-limburg