info@limburgnieuws.be

dinsdag 7 april 2020

Op-stap-in-limburg: 75ste Verloure Moondagstoet op maandag 24 februari (19 februari 2020)

De komende dagen is Sint-Truiden opnieuw de carnavalshoofdstad van Haspengouw met de 75ste Internationale Verloure Moondagstoet als absolute apotheose. Er nemen 50 groepen deel uit Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Wallonië.

Voor de thuisblijvers is er goed nieuws: De stoet zal op maandag 24 februari vanaf 14 uur live te volgen zijn op TV Limburg.

In Sint-Truiden geen carnaval zonder kermis. De tientallen kraampjes en attracties zijn geopend van vrijdag 21 februari tot en met donderdag 27 februari. Terug van weggeweest is de Kindercarnavalsstoet op zaterdag 22 februari. "Die trekt zich om 13.11 uur op gang vanop de speelplaats van de Sint-Jan Berchmansschool, samen met Stadsjeugdprinses Amelie en een knotsgekke bende acrobaten, jongleurs en clowns", zegt schepen van Carnaval Johan Mas.

Daarmee is het startschot gegeven van een feestweekend in de hoofdstad van Haspengouw. Het succesvolle Faat Verklieëd Bal is op zaterdag 22 februari the place to be.

"Op zondag 23 februari is er de ceremoniële Machtsoverdracht en op maandag 24 februari sluiten we af met het Verloure Moondagbal in de GAZO", zet Jo Sneyers, Opper van de Truiense stadscarnavalsvereniging Orde van de Commeduur.

De apotheose volgt op maandag 24 februari met de Internationale Verloren Maandagstoet. Vanaf 13.33 uur via Schurhoven, Nieuwpoort, de Houtmarkt, de Plankstraat, de Groenmarkt, de Luikerstraat, het Europaplein, de Naamsevest, de Clockemstraat, de Stapelstraat, de Rijschoolstraat, de Kazernestraat, het Sint-Martenplein, de Breendonkstraat, de Diesterstraat en de Abdijstraat door het stadscentrum.


INFO
https://www.raadvanelf.be/


Bekijk alle artikels uit Op-stap-in-limburg