Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 11 december 2018

Op-stap-in-limburg: Winterland start op 23 november en duurt 6 weken (19 november 2018)

Vrijdag 23 november is de feestelijke openingsavond en vanaf zaterdag 24 november tot en met zondag 6 januari (einde kerstvakantie) kan het grote publiek weer terecht op het Hasseltse Kolonel Dusartplein voor de 11de editie van Winterland Hasselt. De grootste winterhappening van Limburg, vorig jaar goed voor meer dan 700.000 bezoekers, zet tijdens de komende editie voluit in op belevings-entertainment.

"We trakteren onze bezoekers op de gebruikelijke winterse gezelligheid: de overdekte ijspiste, het Grand Café, de spiegeltent, talrijke kraampjes en attracties, goed voor 12.000 vierkante meter winterpret. Blikvanger wordt reuzenrad, dat per rit, 144 mensen een uniek uitzicht biedt op de Hasseltse binnenstad en omgeving", zegt Winterland-organisator Maurice Schoenmaeckers.

Hasselts centrummanager Christiaan Kastrop: "Hasselt is nog steeds de 4de grootste winkelstad van België en die positie gaan we met Winterland de komende weken versterken. We brengen die samenwerking met gezamenlijke mediacampagnes, gericht op Hasselt én Winterland heel sterk onder de aandacht. Daarnaast hebben wij als stad de handen in mekaar geslagen met de Winterland-organisatie om niet alleen het Dusartplein, maar de hele Hasseltse binnenstad te voorzien van een sfeervolle, winterse aankleding."

Vrijdag 7 december zijn alle ogen gericht op de Limburgse provinciehoofdstad en de officiële komst van De Kerstman. "Na een lange tocht uit het koude noorden, arriveert hij om 16.30 uur aan het Leopoldplein voor een feestelijke intocht door de Hasseltse binnenstad die eindigt op Winterland. Hij bezoekt De schatkamer van De Kerstman, een nieuwe, grootse indoor kerstmarkt die we 23 november al openen. Daarna krijgt hij officieel de sleutels van zijn gloednieuwe ‘Huis van De Kerstman’. Al jaren is dit een voltreffer op Winterland. We hebben het succesconcept opgefrist en in een nieuw kerstjasje gestoken. Samen met de handelaars en het stadsbestuur gaan we all the way voor De Kerstman", zegt Schoenmaeckers.

"Naast de dansactiviteiten en de muziekavonden, komen De Romeo's op 27 november de videoclip opnemen voor hun kerstsingle. Voor het eerst organiseren we ook dagactiviteiten onder de noemer Winterland in beweging. De Winterland-date moet mensen uit hun isolement halen en zorgen voor nieuwe vriendschappen. We hebben een aantal boeiende vertelmiddagen ingepland. Jos Tuts komt langs met zijn Hasseltse one-man-show en de Nederlandse tv-presentator Weibrand van der Sande komt vooruitblikken naar het Weihnachtsfest der Volksmusik waar hij 22 december mee te gast is in het Hasseltse Ethias Theater. Verder houden we een spelmiddag en er staat ook een Thee met een Verhaal-workshop op de planning met de gelauwerde theesommelier Jessica Van Humbeeck. Op de website vind je de praktische uitleg en kan je vanaf deze week inschrijven voor de talrijke activiteiten."

INFO
Winterland 2018 vindt plaats, van 24 november tot 6 januari 2019 op het Kolonel Dusartplein en de Hasseltse binnenstad.

Openingstijden: dagelijks tot 22.00 uur (Grand Café / Aspen Lounge tot 24 uur)
24 december open tot 18 uur; 25 december open vanaf 14 uur, 1 januari open vanaf 13 uur.
Op 31 december is er de oudejaarsparty (einde 2 uur)
Inkom schaatsbaan: 4 euro / Schaatsenverhuur: 4,50 euro

Toegang tot Winterland Hasselt: gratis


Winterland Preview Night met officiële opening
Iedereen al welkom op vrijdag 23 november. Dan wordt de elfde editie van Winterland Hasselt officieel geopend.


https://www.winterland.be/nl

Bekijk alle artikels uit Op-stap-in-limburg