Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 11 december 2018

Op-stap-in-limburg: Gratis concerten op 10 locaties in de binnenstad (13 november 2018)

Zondag 25 november belooft een muzikale zondag te worden in de Hasseltse binnenstad. Dan vindt immers de 10e editie van de Hasseltse korenhappening beKOORlijk plaats. Liefst 22 Hasseltse koren verzorgen die dag gratis concerten op 10 locaties in de binnenstad. Ook in de ambtswoning van de gouverneur, bij Orchestra en in De Nieuwe Zaal kunnen koren terecht om het beste van zichzelf te geven.

Opvallend deze editie: er nemen 5 jongerenkoren deel. Het koor van de UHasselt/PXL, het Virga Jesse Schoolkoor, het kinderkoor Catharina, het Kinder- en Jeugdkoor Martijntje en het Jongerenkoor Mavelle.

Verwacht je aan een zeer gevarieerd programma: klassieke koormuziek, meerstemmige kerkmuziek, swingende popsongs, evergreens en a-capellamuziek. Je kan rustig van het ene optreden naar het andere flaneren en op die manier zelf je namiddagprogramma samenstellen volgens je eigen voorkeur.

Schepen van cultuur Karolien Mondelaers: "beKOORlijk is de ideale gelegenheid om kennis te maken met het Hasseltse koorleven, maar vooral ook om te genieten van zo veel zangtalent dat onze stad in huis heeft. En dat op een aantal unieke plekken in het centrum van de stad."


Bekijk alle artikels uit Op-stap-in-limburg