info@limburgnieuws.be -

vrijdag 14 augustus 2020

Nieuwerkerken: Inbrakenplaag in Nieuwerkerken (19 december 2016)

In de politiezone Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken is er opnieuw een stijging van het aantal woninginbraken. In Nieuwerkerken is er sprake van een plaag. Het aantal woninginbraken in Nieuwerkerken stijgt van 4 in oktober naar 10 in november tot zelfs 11 inbraken in de eerste 18 dagen van december.

In enkele straten werd meer dan 1 keer ingebroken: Begijnenbosstraat, Berkenstraat, Diestersteenweg, Klein Tegelrijstraat, Oude Processieweg, Rozenbosstraat.

"Op basis van de gegevens worden er sinds het begin van de plaag extra patrouilles ingezet en worden er verschillende aangepaste acties gevoerd door de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken. Zo werd in het weekend van 26 november nog een 26-jarige man gearresteerd, die gelinkt kan worden aan verschillende recente woninginbraken in onze politiezone en meer specifiek aan de inbraken in Nieuwerkerken. De verdachte werd voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het onderzoek loopt nog steeds", zegt korpschef Steve Provost.

Afgelopen week en weekend werden er nog doorgedreven patrouilles en controles uitgevoerd specifiek gericht op de inbraken hierbij werd ook gebruik gemaakt van een speurhond. In totaal werden er 50-tal voertuigen en 34 personen gecontroleerd. In Nieuwerkerken was er extra toezicht.

Bekijk alle artikels uit Nieuwerkerken