www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 20 juni 2019

Neerpelt: Kunstenaars geven artistieke toets aan nieuw logo Pelt (4 september 2018)

Vijf Peltse kunstenaars en creatievelingen lieten zich inspireren door het nieuwe gemeentelogo en maakten een origineel werk. Het gaat om een cartoon, juweel, 3D-kunstwerk, schilderij en twee graffitiwerken. Je vindt de kunstwerken in de gemeentehuizen en op zichtlocaties in Pelt.

In het kader van de lancering van het nieuwe gemeentelogo werden vijf lokale kunstenaars gevraagd om creatief aan de slag te gaan met het logo. Tekenaar Dries Peeten toverde een cartoon uit zijn pen waarin de vingers van het logo een ballon vormen. Juweelontwerpster Nathalie Swinnen maakte een stijlvolle zilveren ring, die uitblinkt in zijn eenvoud. Het kunstwerk van Groep Tatau combineert een stalen structuur met houten en geverfde elementen. Eliane Van Baelen gebruikte voor haar schilderij voornamelijk groentinten en zwart-rode accenten. Audry Schouten maakte twee uiteenlopende graffitiwerken. Het ene werk refereert aan een open, sociale samenleving. Het andere symboliseert de gemeentegrenzen en geeft de Dommel een prominente plek.

Raf Drieskens, burgemeester van Neerpelt: "We hebben erg veel creatief talent in Pelt. Voor de lancering van het logo maakten we een selectie van uiteenlopende kunstenaars, die de opdracht elk op hun eigen manier wondermooi hebben ingevuld."

Valerie Plessers, schepen in Overpelt: "We lieten de kunstenaars vrij in de uitwerking. De krappe deadline zorgde voor wat druk, maar ze hebben alles uit de kast gehaald om werken te creƫren die Pelt op een creatieve en originele manier op de kaart zetten."


Bekijk alle artikels uit Neerpelt