www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 20 juni 2019

Neerpelt: Kunstgrasveld in gebruik genomen (27 augustus 2018)

Op vrijdag 24 augustus werd het kunstgrasvoetbalveld van de Neerpeltse jeugdsamenwerking officieel in gebruik genomen. Dankzij dit veld wordt de trainingscapaciteit aanzienlijk verhoogd.

Sportpark De Roosen beschikte tot voor kort over drie wedstrijdvelden en twee trainingsvelden voor voetbal. Het tweede wedstrijdveld werd onlangs heraangelegd als kunstgrasveld.

"Door het groeiend aantal voetballers binnen de jeugdsamenwerking in Neerpelt werden de trainingsvelden overbelast en krijgen deze te weinig rust om te herstellen. Om toch voldoende trainingsfaciliteiten te kunnen blijven bieden voor de jeugdvoetbalsamenwerking, besloot het gemeentebestuur in overleg met Esperanza Pelt om het tweede wedstrijdveld om te vormen tot kunstgrasveld. Dit veld zal in de toekomst gebruikt worden voor wedstrijden én trainingen, waardoor de trainingen beter gespreid kunnen worden over de aanwezige velden", zegt schepen van sport Leen Gielen.

De ploegen uit de Neerpeltse voetbalsamenwerking (Esperanza Pelt, SV Herkol, Sporting Grote Heide) kunnen kosteloos gebruik maken van dit terrein. Het gemeentebestuur financierde de aanleg en trok hiervoor 411 586 euro uit.

Het kunstgrasveld is er een van de nieuwe generatie en is voorzien van een shockpath, waardoor een sprong of val minder impact zal hebben op het lichaam van de sporter.

Bekijk alle artikels uit Neerpelt