www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 21 april 2019

Neerpelt: Concerten op zondag (26 juni 2018)

De vzw beiaard/orgel Neerpelt presenteert deze zomer Muziek op zondag. "Dit zijn vier dubbelconcerten, zowel voor orgel als beiaard. De orgelconcerten beginnen telkens om 14.30 uur. Professionele organisten uit binnen- en buitenland brengen steeds een gevarieerd en toegankelijk programma van een half uur op het nieuwe koororgel en/of het gerestaureerde groot orgel van de Sint-Niklaaskerk. Na een korte pauze gaat om 15.30 uur het beiaardconcert buiten van start. De beiaard is dan te horen in combinatie met andere instrumenten in een toegankelijk repertoire. Iedereen kan zelf op zoek gaan naar zijn/haar favoriete luisterplek: op de terrasjes of de bankjes rondom de toren", zegt de Neerpeltse beiaardier Jan Verheyen.

Zondag 1 juli speelt Bart Jacobs om 14.30 uur. Hij is organist van de kathedraal van Brussel en leerkracht aan het Lemmensinstituut in Leuven. Hij speelt een programma van jeugdwerken van Johann Sebastian Bach op het koororgel.

Om 15.30 uur weergalmen bekende liedjes uit musicals vanuit de beiaardtoren over Neerpelt. de Neerpeltse beiaardier Jan Verheyen.

De volgende concerten in de reeks Muziek op zondag zijn op zondag 29 juli, zondag 26 augustus en zondag 30 september, telkens de laatste zondag van de maand.

Bekijk alle artikels uit Neerpelt