Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Neerpelt: Hedendaagse kunst in Pelt (17 januari 2018)

Na de spraakmakende tentoonstellingen Tegendraads Textiel en Limburg Gestript, hebben CC Palethe Overpelt, Provinciaal Domein Dommelhof en Bib Neerpelt dit jaar het Hasseltse kunstenaarscollectief SLIb uitgenodigd om van 14 januari tot en met 25 februari bij hen te exposeren. Hedendaagse kunst met een verscheidenheid van technieken en invalshoeken van acht individuen, acht verschillende persoonlijkheden.

Georges Blom werkt met keramiek op zijn zeer speciale manier: speels en constructief, ver weg van de traditionele pottenbakker. Zjuul Devens gebruikt zijn fotografie om nieuwe beelden te maken: verrassend. Hilde Ketelslegers toont via installaties haar visie op maatschappij en kunst. Jaak Geerits is een veelzijdig kunstenaar; begenadigd tekenaar, schitterende graficus en originele beeldhouwer. Eefje Van den Brande stelt in haar tekeningen en schilderijen de mens, zichzelf en haar omgang met dieren kleurrijk in vraag, terwijl Karel Reckers zijn fantasieën uitleeft in etsen en schilderijen. Leen Jaspers ziet het conceptueel en maakt doordachte video’s, tekeningen en installaties. Inge De Waegenaere is een volbloed graficus: haar composities en verfijnde techniek dwingen tot kijken. Een boeiende expo dus van acht boeiende hedendaagse kunstenaars.


INFO
De tentoonstelling X8 SLIb loopt van zondag 14 januari tot zondag 25 februari 2018 en is gratis toegankelijk.
In CC Palethe en Provinciaal Domein Dommelhof kan je alle werkdagen terecht tijdens de kantooruren of tijdens (avond-)activiteiten en voorstellingen in de schouwburg. In de bibliotheek Neerpelt is de tentoonstelling toegankelijk van maandag tot zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur, op maandag- en vrijdagnamiddag van 14.00 tot 18.00 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 20.00 uur.

Bekijk alle artikels uit Neerpelt