Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

woensdag 19 december 2018

Neerpelt: 200 nieuwe straatnamen ingediend (11 januari 2018)

200 naamvoorstellen werden tot nu toe ingediend voor de straten die vanaf 1 januari 2019 een nieuwe naam zullen krijgen. De Breughelstraat in Neerpelt is koploper met 19 voorstellen. Voor vier straten werd nog geen voorstel voor een nieuwe naam ingediend: Acaciastraat, Eindestraat, Molenbroek en Nieuwstraat. "Ook voor andere straten, zeker straten waarvoor we nog maar één voorstel mochten ontvangen, zijn extra suggesties welkom."

Inwoners uit Neerpelt en Overpelt kunnen nog tot en met zondag 14 januari voorstellen indienen op http://www.participelt.be en reageren op voorstellen van andere inwoners.

In Neerpelt en Overpelt zijn er 54 identieke of gelijkluidende straatnamen. Daardoor zullen deze straten vanaf 1 januari 2019, wanneer de gemeente Pelt uit de startblokken schiet, een nieuwe naam krijgen.

De voorstellen voor nieuwe straatnamen worden na 14 januari doorgenomen door een werkgroep met leden van de heemkundige kringen en cultuurraden. Zij zullen de voorstellen toetsen aan enkele richtlijnen. Indien voor een bepaalde straat geen voorstel werd ingediend, of indien het voorstel niet voldoet aan de richtlijnen, zal de werkgroep zelf een voorstel van straatnaam formuleren.

INFO
http://www.gemeentepelt.be/fusieneerpeltoverpelt

Bekijk alle artikels uit Neerpelt