www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Neerpelt: Inwoners zoeken mee naar nieuwe straatnamen (20 december 2017)

Vanaf 1 januari 2019, wanneer de fusiegemeente uit de startblokken schiet, zullen 54 straten een nieuwe naam krijgen. Inwoners kunnen vanaf nu voorstellen lanceren. In februari komen de bewoners van deze straten samen om een definitief voorstel van naam te doen. De gemeenteraden zullen uiterlijk in juni 2018 een definitieve beslissing over de nieuwe straatnamen nemen.

Op maandag 18 december namen de gemeenteraden van Neerpelt en Overpelt gelijktijdig een definitieve beslissing over de samenvoeging van de beide gemeenten en over Pelt als naam van de naam van de fusiegemeente.

Net zoals alle inwoners van Neerpelt en Overpelt werden betrokken bij de keuze van een nieuwe gemeentenaam, krijgen de bewoners van de straten die van naam zullen wijzigen ook inspraak in de keuze van de nieuwe straatnamen. Tot en met 14 januari kunnen alle inwoners van Neerpelt en Overpelt voorstellen voor nieuwe straatnamen insturen via het online participatieplatform http://www.participelt.be.

Het wijzigen van een straatnaam brengt onvermijdelijk enkele ongemakken met zich mee. De beide gemeentebesturen proberen deze ongemakken tot een minimum te beperken. Zo werd bijvoorbeeld met bpost overeengekomen dat poststukken, die geadresseerd zijn op het oude adres, gedurende de eerste vier maanden van 2019 automatisch terechtkomen op het nieuwe adres. Tijdens de buurbabbels in februari krijgen de bewoners van de betrokken straten meer informatie over de geboden oplossingen en krijgen ze tips om de adreswijziging zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Bekijk alle artikels uit Neerpelt