www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Neerpelt: Masterplan voor ontwikkeling sport- en ontmoetingssite Damsheide (9 december 2017)

De omgeving van buurthuis Damsheide zal de komende jaren een nieuwe sport- en ontmoetingssite worden. Dit zal de buurtwerking versterken en tegelijkertijd de mogelijkheid geven aan Hockeyclub Phoenix om te blijven groeien. Voetbalploeg Real Damsheide krijgt een nieuw onderkomen op Sportpark De Roosen.

In het budget van 2018 voorziet het gemeentebestuur een budget van 20.000 euro om een masterplan uit te tekenen voor een sport- én ontmoetingssite op Damsheide, die beide los van mekaar hun thuis vinden op het terrein. Het doel is om een eigentijdse ontmoetingsplek te creëren met een nieuw buurthuis, omgeven door een permanent toegankelijk buurtpleintje en voorzien van voldoende parkeermogelijkheden. Ook voor hockeyclub Phoenix willen we bijkomende mogelijkheden creëren voor de uitbouw van de steeds groeiende club. Op de sportsite kan dan een bijkomend hockeyterrein worden aangelegd met een degelijke eigen infrastructuur.

Gelet op de toegenomen verkeersintensiteit en de moeilijke zichtbaarheid zal de gemeente in overleg met de Administratie Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest een verkeersveilige oplossing uitwerken voor het kruispunt Hamonterweg-Holenweg.

De komende maanden zal dit project verder vorm krijgen in nauw overleg met de besturen en met de buurt.

Bekijk alle artikels uit Neerpelt