www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Neerpelt: Nieuw woongebied in hart van fusiegemeente (20 oktober 2017)

De gemeente Overpelt betrekt haar inwoners en die van Neerpelt bij het ontwerp van een nieuw woongebied in Haspershoven. Het 9,5 hectare grote gebied ligt tussen de Leopoldlaan en de Haspershovenstraat, in het hart van wat straks de nieuwe fusiegemeente zal zijn. Als startsein voor het project heeft de gemeente, samen met de gemeente Neerpelt, een visietekst opgesteld. Op 25 oktober vindt in CC Palethe een eerste participatiemoment plaats voor alle ge├»nteresseerde inwoners. Daarnaast kunnen burgers hun idee├źn delen op het online participatieplatform Citizenlab. "Het is voor Overpelt een nieuwe manier van participatie en dat heeft te maken met het grote belang van dit project," zegt schepen Valerie Plessers.

Het woonproject op Haspershoven zal volledig draaien rond het wonen van de toekomst. Burgemeester Jaak Fransen: "Met dit woonproject willen we zoveel mogelijk inzetten op tal van innovaties op het vlak van duurzaamheid en ecologie. Maar dat betekent niet dat er moet worden ingeboet aan comfort en levenskwaliteit."

Op woensdag 25 oktober vindt een eerste participatiemoment plaats voor alle inwoners van Overpelt en Neerpelt. Tussen 16 uur en 19.30 uur is iedereen welkom in Cultureel Centrum Palethe in Overpelt.


Bekijk alle artikels uit Neerpelt