www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 18 januari 2019

Neerpelt: Kunstenaars zetten deuren open (5 oktober 2017)

In de weekends van 7 en 8 en 14 en 15 oktober biedt de Overpeltse cultuurdienst iedereen de gelegenheid om kennis te maken met lokale kunstenaars in hun natuurlijke habitat. Er zijn 31 deelnemende Overpeltse kunstenaars. Ook enkele Neerpeltse kunstenaars zijn te gast. Alle ateliers zijn open van 14 tot 18 uur op zaterdag en van 10 tot 18 uur op zondag. Ter plaatse is een handige brochure en een routeplan beschikbaar. Deelname is gratis. In het kader van de kunstroute vindt er op 13 oktober ook een workshop Aquarelleren plaats in Overpelt-Centrum.

Schepen Carine Van Gerven: "De formule van Open Ateliers is een bijzonder aangename manier om het grote publiek te laten kennismaken met 31 plaatselijke kunstenaars. De diversiteit aan kunstdisciplines maakt de kunstroute erg aantrekkelijk. De kunstenaars zetten niet alleen de deuren open van hun ateliers. Ze demonstreren ook en geven desgewenst toelichting."

De deelnemende kunstenaars aan de Kunstroute Open Ateliers zijn groep Tatau (environment art), Theo Barend (acryl), Frans Starreveld en Anke Wind (schilderijen/aquarellen/collages/po√ęzie), Viltgroep Overpelt (vilt), Els Weckx (schilderijen), Alana Clemens (fotografie), Leen Vrolix (grafisch werk), De Constghesellen (olieverf/acryl/aquarel), Danny Bielen (beeldend werk), Lou Boonman (schilderijen/tekeningen/beelden), Eliane Van Baelen (schilderijen), Nathalie Swinnen (juwelen), Michiel Schuermans (bloemsierkunst), Lucie Haentjens (textielkunst), Rosemarie Lemmers (keramiek), Alda Plessers (keramiek), Agy Claessen (aquarel/keramiek/collages/juwelen), Annemiek Lemmers (glaskunst), Jacky Loenders (beeldende kunsten/tekeningen/aquarellen), Amber Mertens (mode), Marcella Wolfsen (beeldhouwwerk), Atelier Dodo/Dirk Janssen (keramiek), Annet Loot (gebruikskeramiek), Anita Vanderhenst (aquarel/houtskool/pastel/olieverf), Luk Theuwis (houtbewerking), Hilde Cavens (olieverf/aquarel/pastel), Stina Laenen (pastel/olieverf), Sandra Steensels (schilderijen), Henny de Bijl (olieverf/acryl), Martine Vliegen (aquarel).


INFO
Voor meer info en een handige brochure met de deelnemende kunstenaars, openingsuren en routebeschrijvingen kan je terecht bij de Overpeltse cultuurdienst tijdens de kantooruren (tel. 011/51 69 69).

http://www.openateliersoverpelt.be/

Bekijk alle artikels uit Neerpelt