Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Neerpelt: Werken nieuwbouw Syntra van start (27 juli 2017)

Het startschot is gegeven voor de bouw van de nieuwe vestiging voor o.m. SYNTRA, Welzijnsregio Noord-Limburg en de VDAB. De nieuwbouw in de Hoekstraat zal onderdak bieden aan een aantal regionale diensten. De eerste werkzaamheden op de werf zijn gestart. De eerstesteenlegging is voorzien eind augustus. De streefdatum voor de ingebruikname is december 2018.

Voor SYNTRA Limburg geeft deze nieuwbouw extra mogelijkheden om een innovatieve opleidingsomgeving uit te bouwen in Neerpelt. Creatieve opleidingen in bouw, design, interieur en mode krijgen er een vaste stek.

Ook Welzijnsregio Noord-Limburg, het samenwerkingsverband van de 9 Noord-Limburgse OCMW's, zal haar intrek nemen in de nieuwbouw.

De derde partner die van hieruit zijn dienstverlening zal ontplooien is de VDAB, met in het bijzonder de Werkwinkel.

Met de gezamenlijke huisvesting van SYNTRA, Welzijnsregio Noord-Limburg en VDAB op één centrale en vlot toegankelijke locatie, speelt Neerpelt een sterke regionale rol op het vlak van o.m. vorming, opleiding, tewerkstelling en ondersteuning van gezinnen. Bovendien zorgt de centralisering voor een kostenefficiëntere werking van deze diensten en voor een vlottere dienstverlening aan cursisten, werkzoekenden en andere gebruikers.

Deze werken zijn goed voor een investering van ruim 6 miljoen euro, waarvan twee derde door de gemeente en een derde door SYNTRA wordt gefinancierd.

Het project maakt deel uit van een groter masterplan. Het masterplan voorziet nog twee gebouwen binnen een termijn van 10 jaar.Bekijk alle artikels uit Neerpelt