www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 26 mei 2019

Neerpelt: Europees Muziekfestival voor de Jeugd: 3000 jonge muzikanten en 25.000 toeschouwers (1 mei 2017)

Het 65ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt lokte 25.000 toeschouwers. De meer dan 3.000 jongeren vonden er waardering voor hun muzikaal kunnen, kregen gastvrijheid aangeboden en mochten volop genieten van vriendschap en verbroedering ongeacht hun afkomst, overtuiging of ideologie."Het festival is uitgegroeid tot een belevenisfestival. Zelfs ouders, vrienden en bekenden van de muzikanten kregen op het thuisfront, in alle hoeken van Europa en in Aziƫ en Zuid-Amerika, dit jaar voor de eerste keer de gelegenheid om mee te genieten van het Festival. Onder meer de wervelende proclamatieshows en enkele hoogstaande galaconcerten konden ze volgen via livestream op de EMJ-facebookpagina. Na vier dagen puilde de pagina overigens uit van felicitaties en waardering voor deze EMJ-primeur", aldus de organisatie.

Veel aandacht ging dit jaar ook uit naar het 50-jarig bestaan van het EMJ-logo: twee kussende vogeltjes, een unieke creatie die ontsproot in het kunstenaarsbrein van voormalig EMJ-bestuurslid Theo Van Baelen. Vandaag zijn de pietjes, zoals de Neerpeltenaren zeggen, nog steeds het alom bekende symbool van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Als straks het Marktplein heringericht zal zijn, krijgen de festivalvogeltjes er een plaats in de vorm van een standbeeld.

Tijdens die juryconcerten werd op bijzonder hoog niveau gemusiceerd. Van de 73 deelnemende orkesten en ensembles behaalden er liefst 10 de hoogst mogelijke onderscheiding. Voor alle andere behaalde resultaten verwijzen we graag naar de website van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd: http://www.emj.be

Volgende editie: Van vrijdag 27 april tot woensdag 2 mei 2018.


Bekijk alle artikels uit Neerpelt