Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Neerpelt: Europees Muziekfestival voor de Jeugd viert 65ste verjaardag (26 april 2017)

Het 65ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) heeft plaats van 28 april tot 2 mei in en rond Neerpelt. Vrijdag wordt deze jubileumeditie ingezet met een Kick-Off en later op de avond A Taste of Neerpelt en een spectaculaire muzikale vuurwerkshow.

Er worden 73 orkesten en ensembles verwacht uit 21 landen waaronder China, Colombia, Turkije en voor de eerste keer Kosovo. Meer dan 3000 jongeren zullen tijdens het festival musiceren en verbroederen.
Meer dan 400 vrijwillige medewerkers staan klaar om alles in goede banen te leiden. De tientallen concerten en uitvoeringen zorgen elk jaar voor 25000 tot 30000 bezoekers. Muziekliefhebbers kunnen niet alleen in Neerpelt concerten bijwonen, maar ook in Overpelt, Hamont-Achel, Genk en Bree.

Waar het openingsfeest van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd A Taste of Neerpelt de voorbije jaren plaats had op het Marktplein, wordt het dit jaar, op vrijdag 28 april van 19u tot 00.30u, georganiseerd op het Kerkplein. Het EMJ zorgt er in samenwerking met plaatselijke traiteurs, handelaars, verenigingen, culturele partners en het gemeentebestuur van Neerpelt voor topcatering. Daarnaast mag het publiek zich verwachten aan een compleet totaalspektakel. Naast het smullen van allerlei lekkernijen, hapjes en drankjes, kunnen de aanwezigen ook genieten van sfeervolle muziek.

Om 22.30u, voor het laatste optreden, krijgt het publiek naar goede gewoonte een spectaculaire vuurwerkshow, begeleid door meeslepende muziek, aangeboden. Iedereen is welkom op A Taste of Neerpelt. De toegang is gratis.

INFO
http://www.emj.be

Bekijk alle artikels uit Neerpelt