info@limburgnieuws.be

zondag 7 juni 2020

Media: Hasseltse Jessa-ziekenhuis maandagavond op VTM (5 april 2020)

Op maandag 6 april is er weer een nieuwe aflevering van Helden van Hier: Corona. Vlaanderen is duidelijk geboeid door de blik achter de schermen bij verschillende hulpverleners, zorgverstrekkers en experten tijdens de coronacrisis.

In de aflevering van maandag 6 april om 21.45 uur, is te zien hoe de afdelingen intensieve zorgen in ziekenhuizen steeds voller beginnen te liggen. Ziekenhuizen bereiken stilaan hun limiet en het nijpend tekort aan capaciteit schuilt om de hoek. Intussen steekt heel het land de zorgverleners een hart onder de riem.

In het Jessa ziekenhuis in Hasselt laten de hulpverleners en zorgverpleegkundigen in sneltempo materiaal aanrukken om COVID-patiënten op te vangen. "We zitten nu in een fase van overmacht met een gebrek aan afgesloten boxen om patiënten op te vangen. We moeten daardoor soms mensen bij elkaar leggen maar er zit niets anders op. We moeten roeien met de riemen die we hebben", zegt Dr. Ilse De Pauw, internist-anesthesist.

En ook Marc Van Ranst merkt dat de sfeer in de ziekenhuizen verandert: "Eerst kwamen patiënten met mondjesmaat binnen maar nu komen ze met zoveel tegelijkertijd... Sommige ziekenhuizen leunen heel dicht tegen hun eigen capaciteit en iedereen wordt nerveuzer."

Ook de uitvaartsector heeft een moeilijke taak te vervullen in deze crisistijden. Mensen moeten na de plechtigheid, die doorgaat in beperkte kring, meteen naar huis. Zelfs de kleinste plechtigheden worden gegeven in de grootste zaal.


Bekijk alle artikels uit Media