info@limburgnieuws.be

zaterdag 6 juni 2020

Media: Nederlandstalige muziek en urban in de lift (29 november 2019)

De VRT en Poppunt maken de genomineerden van de Music Industry Awards bekend. De Vlaamse muziekprofessionals van de radio, tv en geschreven pers hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd. Het is nu aan het publiek en de muzieksector om hun favorieten te kiezen. Voor deze dertiende editie van de MIA's zijn er maar liefst 39 groepen of artiesten genomineerd in achttien categorieën. Dat is één categorie meer dan vorig jaar. De gloednieuwe categorie Producer doet zijn intrede in de MIA’s.

De MIA's worden uitgereikt op donderdag 6 februari tijdens een spraakmakende show op Eén, live vanuit Paleis 12 in Brussel. Tickets voor de awardshow zijn beschikbaar via http://www.mias.be of http://www.paleis12.com

Brussels hiphopfenomeen Zwangere Guy scoort liefst zeven nominaties: Album, Auteur/componist, Nederlandstalig, Live act, Solo Man, Videoclip en Urban. Zijn stads- en genregenoot Brihang heeft zes nominaties op zak, net zoals de indierockband Balthazar. De groep heeft tot nu toe voor elk album een MIA gewonnen. Ook deze keer zijn ze genomineerd in die categorie. Naast Album is Balthazar ook genomineerd in de categorieën Alternative, Artwork, Groep, Live act en Auteur/componist waarin spilfiguren Maarten Devoldere en Jinte Deprez genomineerd zijn.

Angèle, die momenteel furore maakt in Frankrijk, volgt met vijf nominaties. Niels Destadsbader, Clouseau en nieuwkomer Charlotte Adigéry hebben elk drie nominaties op zak. Niels en de gebroeders Wauters nemen het tegen elkaar op in de categorieën Pop en Nederlandstalig. Meer dan een derde van de nominaties gaat naar artiesten met een Nederlandstalig repertoire. Niet enkel de Nederlandstalige hiphop van Zwangere Guy, Brihang en Tourist LeMC doet het erg goed. Ook Clouseau, Niels Destadsbader, Bart Kaëll, Dana Winner, Willy Sommers, Ertebrekers, Het Zesde Metaal en Miguel Wiels zijn in één van de achttien categorieën genomineerd.

In de categorie Hit van het jaar nemen Angèle feat. Roméo Elvis met Tout Oublier, Dimitri Vegas & Like Mike met Instagram, Regi & Milo Meskens met Ordinary en Tourist LeMC feat. Raymond van het Groenewoud met Spiegel het tegen elkaar op.

Verder hebben Charlotte Adigéry, Ibe, Brutus, Miguel Wiels, Bart Kaëll, Jeroen Swinnen, Belle Perez, Stef Kamil Carlens en De Nieuwe Lichting-finalisten Sons en Portland voor het eerst een nominatie te pakken.

Ten slotte laat 2019 zich opmerken als het jaar van de doorbraak van urban met nominaties voor Zwangere Guy, Brihang, Roméo Elvis, Tourist LeMC en blackwave.

Het publiek kan van vrijdag 29 november tot en met zondag 8 december stemmen voor zijn favoriet.

Stemmen kan via http://www.mias.be


Bekijk alle artikels uit Media