info@limburgnieuws.be

vrijdag 5 juni 2020

Media: VRT kiest Hooverphonic voor Eurovisiesongfestival 2020 (1 oktober 2019)

Groot nieuws in de talkshow Vandaag op Eén: Danira Boukhriss Terkessidis vertelde in primeur dat niemand minder dan Hooverphonic voor België naar het Eurovisiesongfestival trekt dit jaar. Op deze 65ste editie van het muziekfestival, dat in Rotterdam plaatsvindt, vertegenwoordigt de band ons land.

De bandleden Alex Callier, Raymond Geerts en Luka Cruysberghs gaven in Vandaag meer uitleg over hun beslissing. Morgenochtend komen ze live meer uitleg over hun Eurovisie-avontuur geven bij de verschillende VRT-radionetten.

Olivier Goris, netmanager Eén: "Hooverphonic is een onwaarschijnlijke topnaam. Hen de Belgische kleuren laten verdedigen, is iets waar we al jaren van dromen. Schitterend dat het nu lukt. Het is een ongelooflijke eer dat wij met Eén de besten van de besten naar het Eurovisiesongfestival mogen sturen."

Momenteel werkt de groep aan hun inzending voor Eurovisie. Begin 2020 zullen ze dit nummer voorstellen, in mei volgt de grote dag en zullen ze de song live brengen op het Eurovisiesongfestival 2020.

Het Eurovisiesongfestival vindt in 2020 plaats op dinsdag 12 en donderdag 14 mei (halve finales), met de finale op zaterdag 16 mei, en is live te volgen op Eén.


Bekijk alle artikels uit Media