info@limburgnieuws.be -

maandag 10 augustus 2020

Maasmechelen: Gilbert Opsteyn is ereburger van Maasmechelen (29 mei 2019)

De gemeenteraad besliste tijdens de zitting van 14 mei om de titel van ereburger toe te kennen aan Gilbert Opsteyn, op voordracht van de gemeentelijke cultuurraad.

Deze titel wordt toegekend aan personen die prestaties leveren die van uitzonderlijke betekenis zijn voor de gemeenschap van onze gemeente en bijgedragen hebben aan de uitstraling van de gemeente Maasmechelen. Met deze toekenning wil het gemeentebestuur Gilbert uitdrukkelijk bedanken voor zijn algemene verdiensten in de gemeente Maasmechelen.

Bijzondere aandacht gaat naar de vele inspanningen voor het carnaval en zijn inzet voor het opstarten en openhouden van het carnavalsmuseum. Zijn loopbaan in het onderwijs als leerkracht lichamelijke opvoeding werd aangevuld met tal van andere sportieve activiteiten. Zo zorgde hij steevast voor sfeer op de activiteiten van Interscholen. Gilbert was de bezieler van Mini-trappers Maasmechelen, meervoudig kampioenenploeg en zelfs winnaar van de Belgische beker. Daarnaast ook nog actief in andere balsporten zoals Handbal65 en als volleybalspeler bij VCM. Naast het sportieve aspect is Gilbert een drijvende kracht van dialectvereniging Veldeke en jarenlang actief als kookvader op KSA-kampen.

Naast Gilbert Opsteyn dragen ook John Terra en Jan Kohlbacher de titel van ereburger Maasmechelen.

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen