www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 20 juni 2019

Maasmechelen: 350 werkzoekenden en studenten bezoeken jobbeurs (30 mei 2018)

De werkloosheid daalt het sterkst in Limburg en de werkloosheidscijfers zijn het laagst sinds een aantal jaren. Een positieve trend, toch schort er nog wat aan onze verbeterde arbeidsmarkt.

"We kampen nog steeds met een hoog aantal werkzoekenden, terwijl de Limburgse bedrijven aan een opmars bezig zijn," zegt burgemeester Raf Terwingen. "Ondanks de gedaalde werkloosheid en het hoog aantal werkzoekenden, heeft dit verhaal voor hen een keerzijde. Bedrijven en organisaties zijn op zoek naar verschillende profielen voor hun vacatures die zij maar moeilijk ingevuld krijgen met geschikte kandidaten. Het gemeentebestuur wil de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samenbrengen."

"De jobbeurs in Maasmechelen richtte zich dan ook naar alle profielen, zowel werkzoekenden als werkenden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Daarnaast waren ook laatstejaarsstudenten welkom om hen een kans te bieden een job te vinden", zegt schepen van tewerkstelling Mustafa Uzun. "Door een jobbeurs in Maasmechelen te organiseren, worden bedrijven naar de regio gehaald van de Maaslandse bezoekers, die zich soms moeilijk ver kunnen verplaatsen."

Zo'n 350 werkzoekenden en laatstejaarsstudenten brachten een bezoek aan de jobbeurs.

Naast een aantal interimkantoren en dienstenchequebedrijven, waren een aantal grote en minder grote bedrijven uit de regio (zoals CKS, Decathlon, Scania Parts Logistics, Alro, Farmaline, Defensie, NedCar) aanwezig om kandidaten te vinden voor hun vacatures.


Bekijk alle artikels uit Maasmechelen