www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

maandag 25 maart 2019

Maasmechelen: Fifty-One Club Maasland schenkt AED-toestel (11 december 2017)

Fifty-One International (FOI) is de enige internationale serviceclub met Belgische roots en met afdelingen (districten) in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Polen en Zwitserland. De organisatie is eenenvijftig jaar geleden ontstaan in Waterloo. In Vlaanderen of District 102 België-Noord, zijn er achtenveertig Fifty-One clubs actief. Ter gelegenheid van het jubileum van FOI, schenken de clubs van het District 102, achtenveertig automatische externe defibrillator-toestellen aan diverse lokale organisaties in Vlaanderen.

Fifty-One Serviceclub Maasland schenkt daarom aan Mané vzw een AED-toestel. Het AED-toestel zal bijdragen tot de veiligheid en het welzijn van zowel de cliënten van Mané maar ook voor elke bewoner van Opgrimbie. Mané vzw is de serviceclub zeer dankbaar voor de aangename samenwerking maar ook voor de gulle schenking van het AED-toestel.

Mané vzw zet zich dagelijks in voor personen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel(NAH) en/of fysieke beperking.

Een automatisch externe defibrillator of afgekort AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen.

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen