Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

vrijdag 14 december 2018

Maasmechelen: Carjacking in Maasmechelen (3 december 2017)

Op zondag 3 december om 00.44 uur werd een voertuig Renault Clio gestolen in de Windelsteenstraat te Maasmechelen. Twee mannen benaderden de eigenaar van het voertuig en bedreigden hem met een vuurwapen. De eigenaar, een man van 66 jaar uit Maasmechelen, moest een slag incasseren en verloor even het bewustzijn.

"Van deze gelegenheid maakt één dader gebruik om met het voertuig weg te rijden en bij deze vlucht werd een ander voertuig geraakt en beschadigd. De tweede dader nam te voet de vlucht en werd nog even achtervolgd door twee getuigen. Aan de Oude Baan te Maasmechelen werd de man uit het oog verloren", zo laat politiezone Lanaken-Maasmechelen weten. "Het slachtoffer raakte lichtgewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis."

De politie Lanaken-Maasmechelen onderzoekt deze diefstal met geweld en tracht de daders op te sporen. Het voertuig Renault Clio werd aangetroffen in de Bostulpstraat op zondag 3 december om 10.25 uur. Een brandblustoestel werd in het voertuig leeggespoten.

Het voertuig werd getakeld voor een sporenonderzoek. Het team opsporingen van de politie Lanaken-Maasmechelen onderzoekt deze zaak. Getuigen die iets verdachts gezien hebben worden verzocht zich te melden bij politie Lanaken-Maasmechelen.

Bekijk alle artikels uit Maasmechelen