Nieuws uit Limburg

dinsdag 13 november 2018

Maasmechelen: Opening wijkcentrum en school te Kotem (9 oktober 2017)

Vrijdag 6 oktober 2017 vond onder grote belangstelling de officiële opening plaats van het wijkcentrum en de kleuterschool te Kotem (Maasmechelen). Het nieuwe wijkcentrum heeft één grote zaal die door middel van een schuifwand ingedeeld kan worden in twee aparte zalen. De kleine zaal waarvan vooral de fanfare, maar uiteraard ook de andere verenigingen gebruik zullen maken, is voorzien van afsluitbare opbergkasten voor de instrumenten. De keuken van de zaal is ingericht als een semi-industriële keuken.

Capaciteit van de zalen:
- 170 personen staand in de kleine zaal;
- 85 personen zittend in de kleine zaal;
- 492 personen staand in de grote zaal;
- 246 personen zittend in de grote zaal;
- 660 personen staand in beide zalen samen;
- 330 personen zittend in beide zalen samen;

De gemeentelijke kleuterschool kreeg tevens een heuse renovatie: nieuwe vloer met vloerverwarming, ruime bergingskasten, nieuwe toiletten met een douche en een verzorgingstafel.

Het kostenplaatje voor het wijkcentrum, de school en de buitenaanleg bedraagt exclusief de subsidie: 822.866 euro, incl. BTW.

Met de verbouwing van de school greep Maasmechelen de gelegenheid te baat om samen met de ESCO-werking van Infrax een aantal energiebesparende ingrepen uit te voeren en dit m.b.t. ventilatie, verwarming, verlichting en vloerisolatie.Bekijk alle artikels uit Maasmechelen