donderdag 20 september 2018

Maasmechelen: Score Your Goal is een succesvol project (1 juli 2017)

In februari 2017 startte Arktos vzw en ACV Limburg het Score Your Goal-project in Maasmechelen. 12 werkzoekende jongeren werden in het kader van dit project gedurende 5 maanden intensief begeleid naar een duurzame tewerkstelling met fantastische resultaten.

Schepen Mieke Ramaekers: "Wat dit project uniek maakt is het sportieve programma gecombineerd met zingeving, maatschappelijke oriƫntatie en ademhalingsoefeningen. Daarnaast is er een uitgebreid vormingspakket dat de jongeren hun arbeidsmarktpositie versterkt."

Ook gedeputeerde Erik Gerits was aanwezig op het afsluitingsmoment van het project: "In ons provinciaal arbeidsmarktbeleid hebben we bijzondere aandacht voor het ondersteunen van programma's die de instroom van kwetsbare doelgroepen op de arbeidsmarkt bevorderen. Ik ben tevreden dat er Limburgse actoren zijn die hier sterk op inzetten met aangepaste projecten. Score Your Goal is daarvan een goed voorbeeld."


INFO
SCORE YOUR GOAL, een samenwerking tussen Arktos vzw, ACV Limburg en VDAB Limburg, wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente Maasmechelen. Met steun van de provincie Limburg, UNIZO, het OCMW en Patro Eisden. Het project focust, naast het lokale jongerennetwerk, op een doorgedreven samenwerking met een netwerk van lokale werkgevers die openstaan om jongeren kansen te geven ervaring op te doen in hun bedrijf.Bekijk alle artikels uit Maasmechelen