Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Maaseik: Lambrechts, Maas en Verbrugge trekken N-VA-lijst provincie (6 februari 2018)

N-VA Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten, Hasselt, Maaseik en Tongeren, de provinciale lijsten gaan trekken.

Aanvoerder van de N-VA-lijst in het district Hasselt wordt Bert Lambrechts, ondernemer en persoonlijk assistent van de minister van defensie Steven Vandeput. Als lid van de raad van bestuur van Bokrijk en actief in diverse maatschappelijke verenigingen ligt cultuur en erfgoed Lambrechts nauw aan het hart. "Wij rekenen binnenkort op een duurzame oplossing voor het begijnhof in samenwerking met de universiteit Hasselt en de stad Hasselt."

De N-VA lijst in het district Maaseik wordt getrokken door Bianca Maas, leerkracht secundair onderwijs en voorzitter van N-VA Neerpelt-Overpelt. Maas is sterk in de weer voor het Limburgse onderwijs en dit in nauw overleg met de Vlaamse fractie. "Het Limburg onderwijs is goed maar we blijven kampen met het probleem van de taalachterstand. Er zijn steden en gemeenten in Limburg waar er sprake is van 25% leerlingen met taalachterstand. De middelen om dit probleem aan te pakken moeten dringend omhoog want alle andere inspanningen verliezen aan efficiƫntie als dit fundament in de opvoeding onvoldoende zorgvuldig gelegd wordt."

Hendrik Verbrugge, geneesheer-specialist en huidig fractieleider voor N-VA in de provincieraad gaat de N-VA-lijst in het district Tongeren trekken. De eerste stappen in de afschaffing van het provinciebestuur zijn een feit. "Onze provincie wint financieel aan de interne staatshervorming (in concreto gaat het over 7.2 miljoen euro) en er is ook nog de reserve van meer dan 120 miljoen euro. De provinciebelastingen kunnen en moeten dus voor iedereen naar omlaag", zegt Verbrugge.


Bekijk alle artikels uit Maaseik