www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Maaseik: Limburg Vakantiegids op 350.000 exemplaren (9 februari 2017)

De nieuwe Vakantiegids 2017 is overhandigd aan de deelnemende steden, gemeenten en toeristische ondernemers. De lancering vond plaats in de gouverneurswoning in Hasselt. Die werd tijdelijk omgevormd tot een pop-up café waar het team van Toerisme Limburg de toeristische partners bediende. "De derde editie van de Limburg Vakantiegids staat in het teken van onze legendarische Limburgse gastvrijheid. Hoe kunnen we de titel Altijd Welkom beter uitdrukken dan met deze warme actie naar onze partners", zegt gedeputeerde Igor Philtjens.

De Limburg Vakantiegids is zowel een toeristische catalogus als een reisgids. De gids is al twee jaar een succesverhaal. Uit onderzoek blijkt dat 92% van de ontvangers het boek doorbladert of leest. "De Limburg Vakantiegids inspireert en stimuleert. In juni vorig jaar had een op twee lezers al een daguitstap in Limburg achter de rug. Een op vier boekte na het lezen van de gids een kort verblijf. Een goede zaak voor onze economie van de vrije tijd. Uit het onderzoek leren we ook dat gemiddeld 65% van de ontvangers het boek bijhoudt. Bij personen die het boek zelf aanvragen, stijgt dit aantal tot bijna 100%."

"Daarom leggen we dit jaar nog meer de focus op de kwalitatieve verdeling van de 350.000 gidsen."

Gouverneur Reynders: "Meer dan 150 publieke en private partners werkten mee aan het boek. Bijna 550 partners participeren dit jaar in het samenwerkingsmodel van Toerisme Limburg. Zij leveren zo een extra bijdrage aan de economie van de vrije tijd en de welvaart in Limburg. Dat verdient een dikke merci. We kozen voor een informeel contactmoment. Mijn ambtswoning werd tijdelijk omgevormd tot een pop-up café. Het team van Toerisme Limburg stond in voor de bediening. Zo gaven we op een authentieke manier gestalte aan de Limburgse gastvrijheid."


INFO
Op zaterdag 11 februari ligt een gratis exemplaar klaar in de krantenwinkel. Vanaf 10 februari is de gids ook gratis verkrijgbaar in alle toeristische infokantoren van Limburg en vanaf half februari bij de fietscafés, attracties of logies in je buurt.
www.toerismelimburg.be/limburggids


Bekijk alle artikels uit Maaseik