Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Maaseik: Spekkenbakker uit Maaseik maakt Hasseltse spekjes (17 november 2016)

Tijdens de Dag van de Speculaas op zaterdag 19 november, krijgt Hasselt een nieuwe lekkernij: Hasseltse spekjes. Het zijn handgemaakte marshmallows met louter natuurlijke ingrediƫnten en op basis van ambachtelijke Hasseltse speculaas. "Deze originele marshmallows werden de voorbije weken uitvoerig getest door de Orde van de Hasseltse speculaas en Toerisme Hasselt. Zowel de inhoud als de verpakking genoten bijval en nu is het moment aangebroken om de lekkernij los te laten op Hasselt en op zijn bezoekers", zegt initiatiefnemer Peter De Bruyn.

"De spekjes worden gemaakt door een Maaseiker spekkenbakker. Die was al een tijdje op zoek naar een nieuwe smaak en kwam zo bij Hasseltse speculaas terecht. De combinatie van echte speculaas en natuurlijke marshmallows, vormt een geslaagde lekkernij", aldus De Bruyn.

De spekjes zullen zowel bij de dienst voor Toerisme als bij een aantal bakkers verkocht worden. Het ontwerp is afkomstig van een beeldende kunstenares.

De lancering van de lekkernij valt niet toevallig samen met de Dag van de Speculaas. Die wordt dit jaar op zaterdag 19 november gevierd van 11u tot 17u op het kolonel Dusartplein. Bezoekers kunnen dan zien hoe de Hasseltse speculaas gemaakt wordt en kennismaken met een aantal randproducten, zoals de Hasseltse spekjes.


Bekijk alle artikels uit Maaseik