dinsdag 28 juni 2016 | Nieuws uit Limburg (B) - - Persberichten: info@limburgnieuws.be - - @limburgnieuwsbe (twitter) - -

Kies je stad/gemeente

Maaseik: Apotheekmuseum Maaseik is weer open


02/12/'12 - Iedereen kan weer een kijkje gaan nemen de oudste privé-apotheek van België. Sinds 21 december 2011 werd er naarstig gewerkt aan de restauratie van de oudste privé-apotheek van België. De doelstelling: de apotheek van de 18e eeuw opnieuw tot leven brengen. Het apotheekmuseum is een zeer belangrijk deel van Musea Maaseik, dat na een restauratie van ruim één jaar terug aan het publiek kan worden voorgesteld. De apotheek werd gebruikt tussen 1704 en 1959, met in totaal zes apothekersgeslachten. Na de sluiting door de laatste apotheker, Guillaume Van Venckenray, werden gebouw en inboedel gekocht door de stad Maaseik.

De bruine houtkleur werd verwijderd tot op een oudere verflaag. De apotheek is nu veel kleurrijker. De collectie wordt op termijn uitgebreid met een aantal voorwerpen, gaande van spatels en lepels, doosjes en flesjes, tot grotere meet- en weeginstrumenten.


INFO
http://www.museamaaseik.be
Apotheekmuseum: Markt 45 te 3680 Maaseik

Openingsuren:
- van 1 november tot en met 31 maart
Di-Zo 10u-16u
- van 1 april tot en met 31 oktober
Di-Zo 10u-17u

Prijzen:
-Combikaart (RAM-Apotheekmuseum-Kerkschatten):
-volwassenen: 5euro
-groepen (+8 pers), 65+, studenten: 4euro
-jongeren (8-18 jaar): 2euro
-gratis voor inwoners van Maaseik


Foto Apotheekmuseum Maaseik is weer open (2 december 2012)

Bekijk alle artikels uit Maaseik

Deel / Bewaar Deel / Bewaar / Email
Limburgnieuws.be © 2001 - 2016
Berichten en foto's van Limburgnieuws.be mogen op geen enkele wijze verspreid worden, in welke vorm dan ook, zonder uitdrukkelijke toestemming en overeenstemming van de hoofdredactie. Alle materialen op de site komen van vrijwillige medewerkers.