info@limburgnieuws.be

vrijdag 10 juli 2020

Lummen: Nieuwe aanplakborden in het straatbeeld (17 februari 2020)

In Lummen staan zes nieuwe aanplakborden ter beschikking. De aanplakborden worden door het gemeentebestuur van Lummen voorzien en bieden de mogelijkheid tot het aanplakken van affiches van evenementen en activiteiten die georganiseerd worden door verenigingen of organisaties met een niet-commercieel doel. Alle andere aankondigingen zijn verboden. Ook het reglement werd vernieuwd en trad in werking vanaf 1 januari 2020. Overtredingen op dit reglement worden gesanctioneerd met een GAS-boete. "Daarnaast is het niet nodig om een aanvraag in te dienen voor het aankleven van affiches op de aanplakborden."

Op de volgende zes locaties werden nieuwe aanplakborden geplaatst: in Genenbos (langs de Genenbosstraat ter hoogte van zaal Eikenbos), aan de kerk van Linkhout, aan de kerk van Meldert, aan de kerk van Thiewinkel, aan de ringlaan (na afloop wegenwerken) en aan de rotonde van de Groenstraat. Het aanplakbord aan de kerk van Lummen centrum is weggehaald.

Affiches plakken op de borden moet niet worden aangevraagd. Gebruikers moeten zich enkel houden aan een aantal afspraken in een reglement omtrent de aanplakborden.

Bekijk alle artikels uit Lummen