info@limburgnieuws.be -

maandag 10 augustus 2020

Lummen: Politiecontroles in september (2 september 2019)

Naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar lanceert de politie Limburg Regio Hoofdstad de campagne Maak jij de juiste klik? Telefoon uit, gordel aan. De politiezone controleert tijdens de eerste weken van september intensief op het dragen van de gordel, het gebruik van het kinderzitje en gsm’en achter het stuur.

Zoals elk jaar is de politie Limburg Regio Hoofdstad bij de start van het nieuwe schooljaar extra aanwezig in de verschillende schoolomgevingen. Hierbij hebben zij vooral oog voor de verkeersveiligheid.

"Tijdens de eerste week van het schooljaar treden wij vooral preventief op", zegt korpschef Philip Pirard. "Bestuurders die hun rijgedrag niet aanpassen in een schoolomgeving spreken wij hierop aan."

Vanaf maandag 9 september krijgen hardleerse bestuurders een boete. Dit jaar focust de politie Limburg Regio Hoofdstad zich bij de verkeerscontroles vooral op het gebruik van de gsm achter het stuur, het dragen van de gordel en het gebruik van het kinderzitje. De campagne die de politiezone hierrond lanceert, kreeg de naam ‘Maak jij de juiste klik? Telefoon uit, gordel aan’. Vanaf vandaag zijn alle combi’s van de politie LRH uitgerust met dit campagnebeeld.


Bekijk alle artikels uit Lummen