www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 26 mei 2019

Lummen: 100.000 euro voor sport- en jeugdverenigingen (20 november 2018)

Het gemeentebestuur van Lummen wil de lokale sport- en jeugdverenigingen zoveel mogelijk ondersteunen. Aan de hand van verschillende subsidiereglementen worden er jaarlijks subsidies uitgereikt aan de erkende sport- en jeugdverenigingen met als doel deze te helpen in het organiseren van een kwalitatief sport- en jeugdaanbod. Het totaalbedrag aan uitgekeerde subsidies bedraagt 100.000 euro waarvan ongeveer 70.000 euro voor de sportverenigingen en 30.000 euro voor de jeugdverenigingen.

Het grootste bedrag van de subsidie gaat naar werkingstoelagen voor de clubs. De sportclubs die investeren in een kwalitatieve jeugdwerking worden beloond met een extra subsidie. En clubs die bijkomend investeringen uitvoeren aan hun eigen sportaccommodatie krijgen nog een extra tussenkomst. Ook trainerscursussen en bijscholingen worden via deze weg gedeeltelijk terugbetaald.

Tot slot zijn er nog enkele sportkampioenschappen waarvoor ook een toelage wordt gegeven. Voor de jeugdverenigingen wordt het subsidiebedrag verdeeld over 5 verenigingen en 3 jeugdhuizen. Het bedrag is afhankelijk van het aantal leden en de ingediende activiteiten. Het merendeel van deze subsidie gaat naar werkingstoelagen en eventuele aanpassingen op vlak van veiligheid, comfort en hygiƫne.

Bekijk alle artikels uit Lummen