www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 26 mei 2019

Lummen: Verkeersveiligheid schoolroutes in kaart met Route2School (14 november 2018)

Het gemeentebestuur van Lummen werkt samen met de Lummense scholen aan het project Route2School. Via dit project willen ze een grondige analyse laten maken van de verkeersveiligheid op schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van leerlingen.

Hiervoor roepen ze in de eerste plaats de hulp in van leerlingen, maar ook ouders, leerkrachten en politie worden betrokken. Via Route2School krijg je de mogelijkheid om mobiliteitsknelpunten op schoolroutes te melden. Ook kan je mee nadenken over oplossingen. Het gemeentebestuur wil samen met de betrokken doelgroepen op zoek gaan naar goede oplossingen om de verkeersveiligheid van leerlingen te verbeteren.

Het Route2School-project verzamelt nog tot en met maandag 3 december 2018 zoveel mogelijk data. Deelnemen kan via de website http://www.route2school.be. In een volgende stap volgt een grondige analyse van de verzamelde data die besproken wordt met de gemeente Lummen, politie en de scholen. De resultaten van het project zullen uiteindelijk publiek meegedeeld worden, zodat iedereen ziet welke stappen we ondernemen om de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren.

Bekijk alle artikels uit Lummen