www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 21 april 2019

Lummen: Ontmoetingscentrum en jeugdhuis geopend (8 september 2018)

Op vrijdag 7 september werd de nieuwbouw van Ontmoetingscentrum De Link en Jeugdhuis d'Addarios te Linkhout officieel geopend. De gemeente Lummen kent een zeer actief en divers verenigingsleven. Om dit te behouden, was voor Linkhout een moderne infrastructuur noodzakelijk.

Op zondag 9 september is iedereen welkom tussen 15 uur en 21 uur.

In 2017 werd na een periode van intensief overleg en voorbereiding met alle verenigingen en organisaties van Linkhout de bouwaanvraag aangevraagd. Vervolgens werden de voormalige parochiezaal en oude jongensschool afgebroken.

Het nieuwe ontmoetingscentrum bestaat naast een grote polyvalente zaal ook uit een kleinere vergaderzaal en een grote keuken. Om een mooier straatbeeld te creëren, besloot het gemeentebestuur een extra inspanning te leveren door de elektriciteitscabine langs de Linkhoutstraat af te breken en deze in het nieuwe gebouw te integreren. Het jeugdhuis heeft een apart gebouw dat naast de caféruimte ook uit een berging bestaat en eigen sanitair. De inrichting van het ontmoetingscentrum en de binnenafwerking van het jeugdhuis gebeurde door de twee betrokken vzw's zelf. Ook zullen zij instaan voor de uitbating de gebouwen.

Wanneer de omgevingsaanleg voltooid is, zal deze groene zone rond de kerk en het nieuwe ontmoetingscentrum een aangenaam geheel vormen, zodat het centrum van de deelgemeente echt tot leven komt.

De werken namen een jaar tijd in beslag. Tijdens de werken werd door het jeugdhuis een tijdelijke pop-up-jeugdhuis geïnstalleerd. Hierdoor viel de werking niet volledig stil en hadden de jongeren uit de omgeving nog steeds een ontmoetingsplek.

Het totale project kostte 1.920.000 euro inclusief de afbraak van de elektriciteitscabine.


Bekijk alle artikels uit Lummen