www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 17 januari 2019

Lummen: Eerste spadesteek nieuw woonzorgcentrum (3 mei 2018)

De bouw van het woonzorgcentrum is gestart. Het woonzorgcentrum zal plaats bieden aan 83 bejaarden waarvan 3 plaatsen voor herstelverblijf. In het nieuwe woonzorgcentrum zullen de bewoners in kleinschalige leefgroepen van maximaal 10 bewoners samenwonen en -leven. Elke leefgroep heeft er zijn eigen keuken, eet- en zitruimte. De nieuwe infrastructuur is zo opgevat om niet enkel te voldoen aan de wensen en verwachtingen van de huidige bewoners, maar ook van de bewoners van de toekomst. Er is een budget van 11.410.000 euro voorzien voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum.

Onder een stralende zon stak OCMW-voorzitter Birgitt Carlier symbolisch de eerste spade in de grond, samen met Maria en Cecile, respectievelijk de oudste bewoner van het woonzorgcentrum en de bewoner die er al het langst verblijft. De 97-jarige Maria en Cecile, die het Meerlehof al meer dan 17 jaar haar thuis mag noemen, hadden als verrassing wafels bij voor de arbeiders.

Als alles volgens plan verloopt, zullen de bewoners van het huidige woonzorgcentrum in het najaar van 2019 kunnen verhuizen naar hun nagelnieuwe thuis.

Bekijk alle artikels uit Lummen