www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 19 maart 2019

Lummen: Prefamac viert feest: Nieuwbouw is klaar op 30ste verjaardag (22 maart 2018)

Belgische chocolade is bekend tot in de verste uithoeken van de wereld. Als fabrikant van uitmuntende chocolademachines versterkt Prefamac die reputatie. "Om op dit topniveau te blijven meedraaien, werd het nodig om uit te breiden", vertelt gedelegeerd bestuurder Myriam Schepers. "Aangrenzend aan de bestaande ateliers in de Dellestraat te Lummen werd afgelopen maanden hard gewerkt om een nieuwbouw te realiseren."

Prefamac is wereldwijd gekend als fabrikant van chocolademachines. Al sinds 1988 produceren ze machines voor de chocoladesector. Hoewel de referenties van Prefamac uiteenlopen van Frankrijk, Duitsland tot het Midden-Oosten, Mexico en Canada, blijft Azië de voornaamste afzetmarkt (met landen als Indië, Indonesië, Vietnam en Pakistan). Wereldwijd rekenen chocolatiers en fabrikanten van koekjes, biscuits, wafels en cake op de Prefamac machines.Dat Prefamac in België gevestigd is, als het chocoladeland bij uitstek, is geen toeval. "Dat we niet graag verhuizen, staat vast. Daarom hebben we gekozen voor een uitbreiding van onze vestiging. Ons hoog gekwalificeerd en creatief personeel dat instaat voor de ontwikkeling van machines, had al langer ruimte tekort. Nu het nieuwe gebouw klaar is, hebben we niet alleen extra multifunctionele kantoorruimtes maar ook een creatieve testruimte waar onze klanten terecht kunnen voor co-design en co-creatie van nieuwe lekkere chocoladeproducten."

Het nieuwe gebouw is een ontwerp van HVC architecten en werd gerealiseerd door De Voordenkers van Mathieu Gijbels uit Opglabbeek. "We zijn trots om de bouwdromen van deze straffe Limburgse ondernemer te mogen waarmaken", zegt Dave Beuten, algemeen directeur Mathieu Gijbels. Building Group Jansen nam de afwerking en de technieken in dit project voor hun rekening.

Vrijdag 23 maart opent het nieuwe gebouw feestelijk de deuren. Meer dan 150 gasten zullen aanwezig zijn om mee te vieren: Feest voor de nieuwbouw én de 30ste verjaardag van Prefamac.

"Aan stoppen denken we nog lang niet", zegt Myriam. "Ik doe het veel te graag en er is nog zoveel te doen. Het nieuwe gebouw geeft ons de ruimte om verder te groeien en weer nieuwe pistes te ontdekken."


Bekijk alle artikels uit Lummen