www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 maart 2019

Lummen: Elf sluikstorters betrapt in de Kraaibergstraat te Lummen (26 januari 2018)

Afgelopen week stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad opnieuw twee GAS-pv's op voor sluikstorten in de Kraaibergstraat in Lummen. De afgelopen maanden werden er in deze straat, met behulp van een mobiele camera, al elf GAS-pv's opgesteld voor sluikstorten of het weggooien van verpakkingen.

Het plaatsen van mobiele camera's is een belangrijk wapen in de strijd tegen sluikstorten. De camera's worden geplaatst op locaties waar er regelmatig afval achtergelaten wordt om op die manier de sluikstorters te kunnen identificeren.

De afgelopen maanden stond er verschillende malen een mobiele camera opgesteld in de Kraaibergstraat in Lummen. In totaal werden er op deze manier in deze straat al elf personen betrapt op het weggooien van verpakkingen of sluikstorten. Voor alle feiten werd er een GAS-pv opgesteld. Voor het weggooien van verpakkingen bedraagt de boete 100 euro, voor sluikstorten varieert dit tussen van 200 euro tot 350 euro. Hier komen ook nog opruimingskosten bovenop.

"Het feit dat we in één straat al elf processen-verbaal hebben kunnen opstellen, toont aan dat de aanpak van sluikstorten met een mobiele camera werkt", zegt korpschef Philip Pirard.


Bekijk alle artikels uit Lummen