www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 maart 2019

Lummen: Gemeenteschool Zonnebloem krijgt medaille (11 januari 2018)

De gemeenteschool Zonnebloem uit Lummen werd door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille. Deze overwinning gaat gepaard met mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen zoals voetgangers- en fietsbrevetten, klemborden en bewegwijzering voor verkeersexamens.

De school krijgt een bronzen medaille om aan de schoolpoort te hangen, plus een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite.

Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die succesvol deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.

Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en het Grote Voetgangersexamen), trappen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en het Grote Fietsexamen), de Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen. Elk van deze VSV-initiatieven levert de deelnemende scholen een punt op. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen Verkeer op School.

In totaal reikte de VSV dit jaar 48 gouden, 159 zilveren, 478 bronzen en 3 kleuter Verkeer op School-medailles uit op basis van de activiteiten die de scholen inrichten.


Bekijk alle artikels uit Lummen