www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Lummen: Actie tegen woninginbraken (1 december 2017)

Donderdag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad, samen met verschillende partners, opnieuw een VoltHa-actie in de stationsbuurt en in Ter Hilst. Er werd ook een actie tegen woninginbraken gehouden.

In de stationsomgeving van Hasselt werden personen en voertuigen in de omgeving gecontroleerd. Ook de aanwezigen in een café werden gecontroleerd. Eén persoon werd hier betrapt met drugs op zak. Het nodige proces-verbaal werd hiervoor opgesteld. De bussen van De Lijn komende van Maastricht werden ook aan een controle onderworpen. Tijdens dit onderdeel van de actie werden 137 personen en 25 voertuigen gecontroleerd. 8 processen-verbaal werden opgesteld voor onder andere drugsbezit, een verboden wapen, drugs in het verkeer en een niet-verzekerd voertuig. Er werd ook één persoon aangetroffen die illegaal in het land verbleef.

Tijdens een controle in Ter Hilst werden 55 personen, 35 voertuigen en 3 bussen van De Lijn gecontroleerd. Hierbij werden een illegaal en een geseind persoon aangetroffen. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

Tijdens de actie tegen woninginbraken in de omgeving van de afrit in Lummen, werden 1042 voertuigen door de ANPR-camera gecontroleerd en 82 voertuigen werden effectief aan de kant gezet voor een controle. Hierbij werd één onmiddellijke inning opgesteld.

Bekijk alle artikels uit Lummen