zaterdag 21 juli 2018

Lummen: Politie en gemeentebesturen zetten vrijwilligers in aan Schulensmeer (7 juli 2017)

Op maandag 10 juli starten tien vrijwilligers die door de politie Limburg Regio Hoofdstad in samenwerking met de gemeentebesturen van Lummen, Herk-de-Stad en Halen worden ingezet in de omgeving van het Schulensmeer en het Schulensbroek. De vrijwilligers zijn het aanspreekpunt voor de bezoekers.

"De omgeving van het Schulensmeer is de uitgesproken plaats voor natuurliefhebbers, vissers, wandelaars en mensen die aan zachte waterrecreatie willen doen. Men moet hier dan ook in de eerste plaats tot rust kunnen komen. Om die rust mee te kunnen garanderen, zetten de politie Limburg Regio Hoofdstad, de gemeente Lummen en de steden Halen en Herk-de-Stad vrijwilligers in aan het Schulensmeer en het Schulensbroek."

"De vrijwilligers zijn er in de eerste plaats om de bezoekers te informeren en te sensibiliseren. Zij vormen ook een aanspreekpunt in geval van problemen. Wanneer de vrijwilligers overtredingen vaststellen, kunnen zij de politie verwittigen. Op die manier kan er kort op de bal gespeeld worden om overlastproblemen sneller aan te pakken", zegt korpschef Philip Pirard.

De vrijwilligers stellen een deel van hun vrije tijd ter beschikking om wekelijks in de omgeving van het Schulensmeer en het Schulensbroek aanwezig te zijn. Zij kregen een opleiding zodat ze de nodige kennis hebben over de verschillende reglementen die er gelden. Ook in het kader van natuurbehoud weten zij welke de belangrijke aandachtspunten zijn. De vrijwilligers zullen een fluorescerende vest en armband dragen zodat zij herkenbaar zijn voor bezoekers. Als dank krijgen ze ook ook een kleine vergoeding.

Bekijk alle artikels uit Lummen