info@limburgnieuws.be -

zaterdag 15 augustus 2020

Lommel: Maatregelen geven Lommelse horeca meer ademruimte (4 juni 2020)

De Nationale veiligheidsraad gaf een officiële go voor een veilige heropstart van de horeca. "Ook Lommel heeft een actieplan klaar om de lokale horecazaken zo goed mogelijk te faciliteren en ademruimte te geven", zegt schepen van middenstand Johan Bosmans.

"Zo wordt de retributie op de terrassen dit jaar niet geïnd. En ook de retributie voor andere innames van het openbaar domein, voor bijvoorbeeld de organisatie van een evenementje, valt over het volledige grondgebied van Lommel weg. Daarnaast krijgen horecazaken vanaf maandag de mogelijkheid om hun terrassen maximaal uit te breiden."

"Daarvoor heffen we de parkeerzone aan het Dorp en het Einderpad vanaf 8 juni tijdelijk op. De aanwezige parkings kunnen op die manier volledig gebruikt worden voor het plaatsen van terrassen zolang de covid-19 maatregelen gelden. “Ook bekijken we de mogelijkheden om deze zomer kleinschalige evenementen, speelruimte en animatie op het Marktplein te voorzien, natuurlijk in overeenstemming met de richtlijnen die dan gelden."

De markt op woensdagnamiddag blijft - na overleg met de marktkramers en de horeca - tot nader order plaatsvinden op het Hertog Janplein. Daar is voldoende ruimte om de social distance te garanderen, en op die manier kan de horeca ook op woensdagnamiddag volledig inzetten op terrassen. Net als winkels en scholen, kunnen ook horecazaken rekenen op logistieke steun van de stad in de vorm van stickers en andere sensibiliserende materialen.


Bekijk alle artikels uit Lommel